Zorana Mihajlović i Srebrenka Golić

Potpredsednica Vlade Srbija i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,  Zorana Mihajlović, potpisala je danas, u okviru zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske, dva memoranduma, o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-dozvola i o međusobnom priznavanju “velikih licenci“.

”Najbolji način da Srbija ide napred je ako i ceo region ide napred, a nema bližih suseda od Srbije i Republike Srpske, koje uz to imaju i Sporazum o specijalnim paralelnim odnosima. Sve to nas upućuje na to da tesno sarađujemo, da razmenjujemo iskustva i radimo zajedno u cilju bržeg razvoja Srbije i Republike Srpske. Potpisani memorandum o razmeni iskustava u vezi s e-dozvolama omogućiće da Republika Srpska, po uzoru na Srbiju, dobije najmoderniji sistem izdavanja građevinskih dozvola. Jednako važan je i drugi memorandum, kojim ćemo omogućiti firmama iz Srbije i RS da rade zajedno na velikim projektima, kroz međusobno priznavanje takozvanih “velikih licenci”

rekla je Mihajlovićeva posle potpisivanja memoranduma sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenkom Golić.

Pre početka zajedničke sednice, održan je i bilateralni sastanak potpredsednice Mihajlović sa ministrima u Vladi Republike Srpske nadležnim za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i za saobraćaj i veze, Srebrenkom Golić i Neđom Trninićem.