Zbog čega da se plašim onih “Jeremića, Đilasa i Jankovića” koji su bili hrabri samo onda kad je trebalo da se krade i otima, odgovorio je predsednik Vučić na pitanje novinara portala JužnaSrbija Info/ Radio Am (Akord Media.Info), da je i pored manje ili više ozbiljnih pretnji u javnosti, ipak danas došao u Niš na otvaranje fabrike “Leoni” u atmosferi zakazanog protesta protiv ustupanja niškog aerodroma Vladi Srbije.

foto: NJ.P A.M/ J.S. INFO
foto: NJ.P A.M/ J.S. INFO

“Svako ima pravo da protestuje, to jeste demokratija, ali neka mi neko kaže u kom periodu je ranije toliko toga uloženo i urađeno u Nišu, kao u zadnjih nekoliko godina”, kometarisao je Vučić za danas zakazane proteste protiv ustupanja aerodroma “Konstantin Veliki” Vladi Srbije i ponovio da sve ima političku pozadinu, a da nema razloga da se plaši, jer je došao među svoj narod, koje zna da ceni kolko je za Niš i ceo region učinjeno.

“Lako može da se dogodi, da donesemo odluku da se niški aerodrom vrati gradu Nišu, ali još uvek ništa nije ni rešeno. Odluka je na Nišlijama. Njihovi predstavnici u Skupštini Grada će odlučiti da li mogu da finasiraju još dodatnih 20 miliona evra za razvoj aerodroma”, rekao je Vučić.

Svečanom otvaranju je pored predsednika Aleksandra Vučića, prisutvovao direktor kompanije Klemens Saks, predstavnica nemačke ambasade Leoni Rajmers, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i rukovodstvo grada Niša.

foto: NJ.P A.M/ J.S. INFO
foto: NJ.P A.M/ J.S. INFO

Pre zvaničnog otvaranja novog pogona fabrike, Vučić se obratio okupljenim građanima, da bi potom održao sastanak sa menandžmentom kompanije “Leoni”.

Zatim je usledio obilazak pogona, razgovor sa zaposlenima, obilazak kantine i svečano otvaranje, nakon čega je održana konferencija za novinare.

Sada će u niškom “Leoniju” raditi 1.125 zaposlenih, a planira se da ih do kraja 2019. godine bude 2.200.

Z.S A.M/ J.S. INFO