Na par kilometara od centra Stavrosa prema Olimpijadi, na samoj obali mora, nađili su se ekskluzivni riblji restoran-taverna “Kalamatianos” (Καλαματιανος), sa duhom porodičnog tradicija

Foto: Južna Srbija / Radio AM

“Ovo je porodični restoran, i od jedne tipične grčke taverne, uspeli su da se” koka po koraku “proširimo posao, promenimo izgled i stil samog objekta i osvojimo nove bakterije, srca današnje goste”, rekao je isključivo za portal Južne Srbije Info, vlasnik taverne Zacharopoulos Panagiotis.

Prostrana, svetla terasa restorana dizajnirana u pretežno beloj boji, na koju ste osvežavali dobrodošlicu s moru, pruža udobnost i osećaj da ste daleko od stvarnog “života”.

Božanstvena, ukusna hrana, koja je pretežno sasatoji od ribljih specijaliteta, zadovoljavajuće i najviši standard pravi gurman.

Foto: Južna Srbija: / RadioAm Šef “ili glavni kuvar, Christos Gremos (Χρηστος Γκρεμος), pažljivo primenjuje svoje iskustvo i kombinuje tradiciju sa novim izazovima u kulinarstvu.

Ono što je za nas iz Srbije bilo posebno zanimljivo, bilo je jedva pripremljeno po originalnim receptima sa Svijepo gore i manastira Hilandar, jar “Kalamatianos” je jedan od retkih restorana svijeta koji ima dozvolu da u svojim kuhinjama priprema specijalitete, duže skrivene od očiju širše javnosti.

Foto: Južna Srbija / Radio AM

“Mi se posebno preporučujemo za tu činjenicu i spremnim da uzmemo dozvolu braće sa svije gore i Hilandara, prikazujemo svaku pripremu po strogo čuvanim receptima i kod Srbije”, nadam se da će to biti baš skoro, isto kao i Panos.

Foto: Južna Srbija / Radio AM

Restoran ne treba da dati ocenu kvaliteta, jer preobrazi sve uobičajene standarde, ostavlja samo poruku autora teksta, “Ako ste u blizini Stavrosa ili Olipijade, obavezno posetite” Kalamatianos “restoran”!

Panos nas je poslao obražanje, “Vidimo se uskoro u Nišu” …

informacija na: https://kalamatianos.restaurant/