Tamara Aleksić: deo porekla mi je odavde, iz okoline Niša

0

Boraveći na filmskim susretima sa ekipm filma “Santa Marija dela Salute” Tamara Aleksić, mlada glumica igrajući trgičnu ulogu Lenke Dunđerski, govorila je za Radio AM i portal Južna Srbija Info.

Foto: Z. S Tamara Aleksić Lenka

Tamara Aleksić, mlada glumica, ćerka naše poznate voditeljeke Tanje Peternek Aleksić i montažera Gorana Aleksića, svoju prvu filmsku ulogu odigrala je u ostvarenju “Šešir profesora Koste Vujića”, glumeći ministrovu ćerku u koju se zaljubljuje mladi pesnik Milorad Mitrović.

Foto: Z.S Tamara Aleksić Lenka

“Nije bilo lako igrati Lenku Dunđerski ne zbog vremeskne distance, već zbog te jake priče i velike ljubavi i razlike u godinama, ali ljudi su uvek isti i ljubav je ljubav i tada i sada, ništa se ne menja po tom pitanju”, kaže Tamara Aleksić i dodaje da je to za nju veliko iskustvo igrajću sa tako veliko ekipom i da se nada njena karijera koja tek počinje, neće biti obeležena samo tom ulogom.

– Želim da se oprobam u što više žanrova jer sada ne mogu da kažem “kome pripadam” – priča Tamara.

“Dragi su mi pozorište i film, to je potpuno različito iskustvo”, dodaje ona.

“To što sam odrastla u porodici poznatih roditelja za mene je samo privilegija i deca čestu nisu ni svesna kolko mogu u takvoj porodici da nauče, na spontan način”, završava mlada glumica i dodaje da će vrlo skoro ponovo doći u Niš.