Hercegovina ne sme i neće biti zaboravljena, poručio je srpski predsjednik. Aleksandara Vučića uz aplauze, ovacije i transparente dočekalo je nekoliko hiljada Hercegovaca. Sa Trga Slobode Vučić je obećao milionska ulaganja u ovu regiju.
Foto: AM Radio

Pozdravljen aplauzima više hiljada Trebinjaca i Hercegovaca koji su došli na trebinjski Trg slobode da pozdrave predsjednike Srbije i Srpske, koji danas borave u Trebinju – Vučić je rekao da je danas dogovoreno da Srbija finansira i izgradnju vodovoda na Baljcima kod Bileće – u visini od 300.000 evra.

„Moramo svi zajedno da se brorimo pre svega putnom infrastrukturom, kasnije i železničkom infrastrukturom, ali i većim ulaganjima da sačuvamo naš narod i obezbedimo njegov opstanak na vekovnim ognjištima. Za stari grad u Trebinju vaš gradonačelnik je od Srbije obezbedijo 2 miliona evra – 800.000 hiljada vam ide odmah ove godine, a ostatak naredne godine kad projekti budu završeni “, poručio je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da podrška Srbije raznim projektima u Republici Srpskoj najbolje svedoči da su Srpska i Srbija upravo u mandatu predsednika Vučića postigli najviši nivo saradnje.

„Poslednjih godina saradnja je daleko najbolja. Bratska podrška nikad nije izostajala, ali nikada nije bila ovako konkretna. Ali ono što je najvažnije – mi smo jedan narod i on živi jednom dušom i jednim srcem… Želimo da Drina sve manje bude granica i da kao granica nestane jednog dana“, poručio je predsednik Dodik.

Trebinjcima u Hercegovcima na Trgu slobode obratio se i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

“Zahvalan sam im do neba, zato što čine sve da uvežu Srbiju i Srpsku. Što čine sve da pomognu Trebinju i Hercegovini koja je inače krševita, posna ali ne i poražena”, rekao je Petrović.
Boraveći u Trebinju, predsednik Srbije obišao je i Saborni hram gde ga je dočekao Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije. U Trebinju su danas bili i premijerka Željka Cvijanović, neki od ministara RS, ali i svi predstavnici političkog i javnog života Hercegovine.