20. jubilarni Međunarodni turizam turizma i aktivno učešće u Nišu održali su u periodu od 18. do 20. aprila 2019. godine u hali “Čair”.

Foto: .P
Foto: NJ.P

Na ovidžišem Sajmu posetioci su imatili mogućnost da se upoznaju sa turističkim pokroviteljstvom Srbije i regiona, kao i početkom aktivnog odmora u prirodi i letu 2019. godine. Na Sajmu su podstakli gradove, banje, planinu, ideju i mogućnosti za aktivan odmor u Srbiji predstaviti više od 40 turističkih organizacija i najznačajnijih destinacija Srbije, kao i sportske klubove iz Niše. Ponude za leto 2019. su objavljene turističke agencije iz Srbije, kao i predstavnici zemalja iz Grčke, Bugarske i Crne Gore. Iz Crne Gore su ove godine dolazile predstavnice iz Budve, Bara i prvi put za budućnost Ulci, kao jedna od svih atraktivnih destinacija u Crnoj Gori.

Foto: NJ.P

Grad Ulici održao je promociju za Nišu na Trgu Stevana Sremca u petak, 19. aprila od 18 do 19 časova.Osim turističke ponude, posetioci Sajma mili su da degustiraju gastronomske specijaliste koji su poslali na štandu „Užice Srbije i vina sa juga“, posećeni cilj za prezentaciju i degustacija karakteristične kuhinje juna Srbije. Na ovom štandu predstavljena je Unija pekara Niš, odnoše niske pekara Branković i Kalinka koja je pripremila burek na štandu, tako da su promene menafistacije „Dana bureka“ koje se u Nišu održale od 15. do 18. avgusta 2019. godine. Srpsko učešće u vinogradima i destilijama (Manufaktura stila Niš, Stari dani Bujanovac, vinarija Krotina Sićevo), proizvedene sladke i slane zimnice, meda, liste u okvirima nevladinskih organizacija Eneka, Udruženje ugostiteljskih i turističkih naknada Niš i Turistička škola Niš

Na jednog od najvećih domaćih posjetilaca su se pojavile slike koje su snimljene u svojim specijalnim centrima i to na način koji je bio organizovan i praćen programom učenja i posjeta, te predavanjima i prezentacijama. Turistička organizacija Leskovca premijerno na svom štandu Roštiljajdu, TO Bela Palanka „Dane banice“, Kraljevo „Maglič fest“, niški vitezovi Zaštitnici Tvornice promoviše svoj manastir. U maloj i VIP sali za prezentacije održava se interesantna predaja, izmjena naloga Safari kluba Niša o napretku u turizmu, i za posetioce koji se mogu posjetiti interesantni dolar australijskog arheologa i reportera Geri Kenta, autora putopisne emisije „Incredible journei“, koji boravi u Nišu sve nedelje povod snimka filma o Nišu i caru Konstantinu.

Ulaz na Sajam je besplažan, dok je radno vreme za posetioce od 10 do 19 časova 18. i 19. aprila i od 10 do 17 časova u subotu 20. aprila.